top of page

Zelleres lencse saláta

Elkészítési idő

15-20 perc + áztatás

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

15 dkg (barna) lencse

15 dkg beluga lencse

20 dkg angol zeller

2 db palermo vagy kaliforniai paprika

1 nagy csokor friss petrezselyem

10-12 dkg feta


Öntethez:

6 ek olivaolaj

1 ek balzsamecet

1 lime leve

1 kk mustár

1 kk méz

só, bors

Elkészítés

A lencséket 1 órára hideg vízbe áztatjuk. Leöblítjük és sós vízben puhára főzzük.

A zellert és a paprikát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. A zöldségeket összekeverjük a lencsével. Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük és meglocsoljuk vele a salátát.


Tálalás előtt rámorzsoljuk a feta sajtot.



bottom of page