Hozzávalók
25 dkg lencse
60 dkg sütőtök
20 dkg krumpli
10 dkg - kb.2 fej vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma
só
fűszerkeverék (chili, bors, kardamom, fahéj, szegfűszeg, koriandermag)
3,5 dl paradicsom püré (passata) vagy paradicsom konzerv
Elkészítés
A lencsét átmossuk, átválogatjuk és kb. 2 órára hideg vízbe áztatjuk. majd az áztató vízben, kevés sóval, félig puhára főzzük. leszűrjük, de a főzővizet ne öntsük ki, tegyük félre.
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra, a sütőtököt és a krumplit kb. 1cm-es kockákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben, kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát a fűszerekkel együtt. hozzáadjuk a sütőtököt és a krumplit, amit folyamatosan kevergetve még pár percig pirítunk. hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomot és annyit a lencse főzőlevéből, hogy ellepje a zöldségeket. ízlés szerint sózzuk és fedő alatt puhára főzzük.
Tálaláskor megszórhatjuk friss korianderrel.
TIPP:
- én egy arab fűszerkeveréket (a leírt összetevőkkel) használtam, ami nagyszerű és izgalmas volt ezekkel a zöldségekkel, szóval bátran ajánlom ezeknek az ízlés szerinti kombinációját.
Jó étvágyat!