top of page

Sütőtökös lencseragu

Elkészítési idő

15-20 perc + áztatás

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

25 dkg lencse

60 dkg sütőtök

20 dkg krumpli

10 dkg - kb.2 fej vöröshagyma

4 nagy gerezd fokhagyma

fűszerkeverék (chili, bors, kardamom, fahéj, szegfűszeg, koriandermag)

3,5 dl paradicsom püré (passata) vagy paradicsom konzerv

Elkészítés

A lencsét átmossuk, átválogatjuk és kb. 2 órára hideg vízbe áztatjuk. majd az áztató vízben, kevés sóval, félig puhára főzzük. leszűrjük, de a főzővizet ne öntsük ki, tegyük félre.

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra, a sütőtököt és a krumplit kb. 1cm-es kockákra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben, kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát a fűszerekkel együtt. hozzáadjuk a sütőtököt és a krumplit, amit folyamatosan kevergetve még pár percig pirítunk. hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomot és annyit a lencse főzőlevéből, hogy ellepje a zöldségeket. ízlés szerint sózzuk és fedő alatt puhára főzzük.


Tálaláskor megszórhatjuk friss korianderrel.


TIPP:

- én egy arab fűszerkeveréket (a leírt összetevőkkel) használtam, ami nagyszerű és izgalmas volt ezekkel a zöldségekkel, szóval bátran ajánlom ezeknek az ízlés szerinti kombinációját.

Jó étvágyat!



bottom of page