top of page

Sütőtökös fodroskel saláta

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

20 perc

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

15-20 dkg sütőtök

20 dkg fodros kel

10 dkg főtt barna rizs

5 dkg aszalt áfonya

5 dkg kesudió

olaj

chili pehely (elhagyható)


Öntet:

3 ek narancs- vagy citromlé

1 dl olivaolaj

só, bors

Elkészítés

A sütőtököt megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megsütjük a sütőtök kockákat. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk chilivel.

A fodros kel leveleket 1-2 percig forró vízben főzzük, majd leszűrjük és azonnal jéghideg vízbe tesszük, hogy ne veszítse el a csodás zöld színét.

Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a kesudiót.

Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat.

A saláta összeállításához keverjük össze a fodros kelt, a sütőtököt, a főtt rizst, az aszalt áfonyát és a pirított kesudiót és öntsük rá az öntetet.


TIPP:

- A mennyiségek hozzávetőlegesek, ízlés szerint lehet módosítani. :)

- A sütőtököt sütőben is megsüthetjük és akár főzhetjük is. Lényeg, hogy puha, de még harapható állagot kapjunk.

- A fodros kell leveleket blansírozás helyett átfogathatjuk a sütőtök pirítása után a serpenyőben is. De akár nyersen is fogyaszthatók.




bottom of page