Hozzávalók
15-20 dkg sütőtök
20 dkg fodros kel
10 dkg főtt barna rizs
5 dkg aszalt áfonya
5 dkg kesudió
olaj
só
chili pehely (elhagyható)
Öntet:
3 ek narancs- vagy citromlé
1 dl olivaolaj
só, bors
Elkészítés
A sütőtököt megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megsütjük a sütőtök kockákat. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk chilivel.
A fodros kel leveleket 1-2 percig forró vízben főzzük, majd leszűrjük és azonnal jéghideg vízbe tesszük, hogy ne veszítse el a csodás zöld színét.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a kesudiót.
Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat.
A saláta összeállításához keverjük össze a fodros kelt, a sütőtököt, a főtt rizst, az aszalt áfonyát és a pirított kesudiót és öntsük rá az öntetet.
TIPP:
- A mennyiségek hozzávetőlegesek, ízlés szerint lehet módosítani. :)
- A sütőtököt sütőben is megsüthetjük és akár főzhetjük is. Lényeg, hogy puha, de még harapható állagot kapjunk.
- A fodros kell leveleket blansírozás helyett átfogathatjuk a sütőtök pirítása után a serpenyőben is. De akár nyersen is fogyaszthatók.