Hozzávalók
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
kb. 5 dkg reszelt parmezán
2-3 ek tejföl
1 db közepes cukkini
kb. 8-10 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
1 gerezd fokhagyma
friss fűszernövények pl. kakukkfű, snidling, petrezselyem (elhagyható)
só, bors
1 db tojás
Elkészítés
A lisztet a felkockázott, hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzákeverünk kb. 2 ek parmezánt és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egynemű tésztává formáljuk. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük és legalább fél órán át pihentetjük.
A krémsajtot kikeverjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott zöld fűszerekkel, sóval, borssal.
A cukkinit karikára vágjuk.
A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy (nagy, lapos) tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A pihentetett tésztát vékonyra és kör alakúra nyújtjuk és átemeljük az előkészített tepsibe. A közepére kenjük a krémsajtot úgy, hogy a széleken kihagyunk egy 6-8 cm-es sávot. A cukkini karikákat elrendezzük a krémsajtos részen. Sózzuk, borsozzuk és tetszés szerint megszórjuk még fűszerrel, parmezánnal. A tésztaszéleket ráhajtogatjuk a cukkinis részre, de nem fedjük be teljesen. Végül a tésztát megkenjük egy felvert tojással.
Sütőbe téve kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
TIPP:
- A tészta hozzávalói legyenek hidegek, és ne gyúrjuk sokáig, mert akkor lesz igazán könnyű, omlós.