top of page

Parmezános cukkinis galette

Elkészítési idő

8 perc + pihentetés

Sütési idő

30 perc

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

20 dkg liszt

10 dkg hideg vaj

kb. 5 dkg reszelt parmezán

2-3 ek tejföl

1 db közepes cukkini

kb. 8-10 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)

1 gerezd fokhagyma

friss fűszernövények pl. kakukkfű, snidling, petrezselyem (elhagyható)

só, bors

1 db tojás

Elkészítés

A lisztet a felkockázott, hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzákeverünk kb. 2 ek parmezánt és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egynemű tésztává formáljuk. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük és legalább fél órán át pihentetjük.

A krémsajtot kikeverjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott zöld fűszerekkel, sóval, borssal.

A cukkinit karikára vágjuk.

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy (nagy, lapos) tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A pihentetett tésztát vékonyra és kör alakúra nyújtjuk és átemeljük az előkészített tepsibe. A közepére kenjük a krémsajtot úgy, hogy a széleken kihagyunk egy 6-8 cm-es sávot. A cukkini karikákat elrendezzük a krémsajtos részen. Sózzuk, borsozzuk és tetszés szerint megszórjuk még fűszerrel, parmezánnal. A tésztaszéleket ráhajtogatjuk a cukkinis részre, de nem fedjük be teljesen. Végül a tésztát megkenjük egy felvert tojással.

Sütőbe téve kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.


TIPP:

- A tészta hozzávalói legyenek hidegek, és ne gyúrjuk sokáig, mert akkor lesz igazán könnyű, omlós.




bottom of page