Hozzávalók
20-30 dkg cékla
3 db nagy narancs
kis darab gyömbér
5-8 dkg feta sajt
rukkola
dió
Öntet:
1-2 ek narancslé
kb. 2 ek balzsamecet
kb. 6 ek olivaolaj
só, bors
Elkészítés
A céklákat megmossuk és egy lábasban puhára főzzük.
Közben a narancsot kifilézzük, azaz mindenhol levágjuk a héját a fehér résszel együtt és kivágjuk a cikkeket a hártyák közül.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk.
A megfőtt céklákat még melegen meghámozzuk és kockákra vágjuk. Meglocsoljuk narancslével, gyömbért reszelünk rá és összekeverjük. Állni hagyjuk kb. 10 percet.
Az öntethez a narancslevet, a balzsamecetet, az olivaolajat összekeverjük és ízlés szerint, sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor a rukkolára halmozzuk a céklát, a narancs gerezdeket. Rámorzsoljuk a feta sajtot és megszórjuk a pirított dióval. Végül meglocsoljuk az öntettel.
TIPP:
- A céklákat alufóliába csomagolva sütőben is megsüthetjük, így még intenzívebb ízt kapunk.
- A narancs filézésekor fogjuk fel a narancslevet és még facsarjuk ki filézés után megmaradt részt is, hogy semmi ne menjen veszendőbe.