top of page

Narancsos céklasaláta

Elkészítési idő

30-40 perc

Sütési idő

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

20-30 dkg cékla

3 db nagy narancs

kis darab gyömbér

5-8 dkg feta sajt

rukkola

dió


Öntet:

1-2 ek narancslé

kb. 2 ek balzsamecet

kb. 6 ek olivaolaj

só, bors

Elkészítés

A céklákat megmossuk és egy lábasban puhára főzzük.

Közben a narancsot kifilézzük, azaz mindenhol levágjuk a héját a fehér résszel együtt és kivágjuk a cikkeket a hártyák közül.

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk.

A megfőtt céklákat még melegen meghámozzuk és kockákra vágjuk. Meglocsoljuk narancslével, gyömbért reszelünk rá és összekeverjük. Állni hagyjuk kb. 10 percet.

Az öntethez a narancslevet, a balzsamecetet, az olivaolajat összekeverjük és ízlés szerint, sóval, borssal ízesítjük.

Tálaláskor a rukkolára halmozzuk a céklát, a narancs gerezdeket. Rámorzsoljuk a feta sajtot és megszórjuk a pirított dióval. Végül meglocsoljuk az öntettel.


TIPP:

- A céklákat alufóliába csomagolva sütőben is megsüthetjük, így még intenzívebb ízt kapunk.

- A narancs filézésekor fogjuk fel a narancslevet és még facsarjuk ki filézés után megmaradt részt is, hogy semmi ne menjen veszendőbe.




bottom of page