Hozzávalók
60 dkg paradicsom
1 fej lila hagyma
1 db kígyóuborka
1 csomag zöldsaláta keverék
5 dkg olivabogyó
5 dkg kapribogyó
5-8 dkg feta sajt
25 dkg főtt rizs
só, bors
3 ek olivaolaj
1 ek balzsamecet
friss bazsalikom (lehetőség szerint)
friss kakukkfű (lehetőség szerint)
Elkészítés
A zöldségeket megmossuk, előkészítjük. A paradicsomokat és az uborkát felkockázzuk, a hagymát félkarikára vágjuk.
Az öntethez elkeverjük az olivaolajat, a balzsamecettel és ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal.
A rizst összeforgatjuk a felvágott zöldségekkel, az olivabogyóval és a kapribogyóval. Majd ráöntjük az öntetet és azzal is átforgatjuk.
Egy nagy tál alján elrendezzük a saláta leveleket, ráhalmozzuk a rizzsel összekevert zöldségeket, és megszórjuk az összemorzsolt feta sajt darabokkal, valamint az aprított, friss fűszernövényekkel.
TIPP:
- A rizst ízesíthetjük még a felhasználás előtt egy kevés paradicsom pürével is, így még gazdagabb ízeket kapunk.
- Ha extra gyorsan akarjuk elkészíteni a salátát, használjunk maradék főtt rizst vagy konyhakész un. expressz rizst.
- Nagyon jó lehet még kuszkusszal, bulgurral, kölessel, stb. is.