top of page

Mediterrán rizs saláta

Elkészítési idő

10-12 perc

Sütési idő

Adag

4-6 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

60 dkg paradicsom

1 fej lila hagyma

1 db kígyóuborka

1 csomag zöldsaláta keverék

5 dkg olivabogyó

5 dkg kapribogyó

5-8 dkg feta sajt

25 dkg főtt rizs

só, bors

3 ek olivaolaj

1 ek balzsamecet

friss bazsalikom (lehetőség szerint)

friss kakukkfű (lehetőség szerint)

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk, előkészítjük. A paradicsomokat és az uborkát felkockázzuk, a hagymát félkarikára vágjuk.

Az öntethez elkeverjük az olivaolajat, a balzsamecettel és ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal.

A rizst összeforgatjuk a felvágott zöldségekkel, az olivabogyóval és a kapribogyóval. Majd ráöntjük az öntetet és azzal is átforgatjuk.

Egy nagy tál alján elrendezzük a saláta leveleket, ráhalmozzuk a rizzsel összekevert zöldségeket, és megszórjuk az összemorzsolt feta sajt darabokkal, valamint az aprított, friss fűszernövényekkel.


TIPP:

- A rizst ízesíthetjük még a felhasználás előtt egy kevés paradicsom pürével is, így még gazdagabb ízeket kapunk.

- Ha extra gyorsan akarjuk elkészíteni a salátát, használjunk maradék főtt rizst vagy konyhakész un. expressz rizst.

- Nagyon jó lehet még kuszkusszal, bulgurral, kölessel, stb. is.





bottom of page