Hozzávalók
1 kis fej karfiol
1 nagy vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 kk Ras el Hanout fűszerkeverék
1 kk chili por
2-3 ek (oliva)olaj
1 narancs
6-8 dkg mandula (pálcika)
1 nagy csokor friss petrezselyem
10 dkg feta sajt
2 dl tejföl
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
A karfiolt kisebb rózsákra/darabokra szedjük szét és egy tepsibe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekbe vágjuk és a megtisztított fokhagyma gerezdekkel együtt a karfiolhoz adjuk.
Megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal és ráfacsarjuk a narancs levét. Az egészet átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a zöldségeket a fűszer.
Alufóliával lefedve kb. 30 percig sütjük. Ha megpuhult a karfiol levesszük róla az alufóliát, rászórjuk a mandulát és további 5-10 percig sütjük, hogy picit megpiruljon minden.
A feta sajtot összetörjük (esetleg szitán áttörjük) és krémesre keverjük a tejföllel.
Tálaláskor a karfiolt apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg és a feta krémmel kínáljuk.
TIPP:
- Ezt a marokkói fűszer keveréket (Ras el Hanout) már nagyobb áruházakban vagy delikátesz boltokban lehet kapni. Ha mégsem jutunk hozzá, használhatunk egyedileg kevert (mozsárban összetört) fűszereket is.