top of page

Lila káposzta saláta vérnaranccsal

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

30 dkg lila káposzta

20 dkg sárgarépa

1/2 fej lila hagyma

2-3 vérnarancs

friss petrezselyem

dió


Öntethez:

2 dl joghurt

1-2 ek majonéz

1/2 narancs leve

só, bors

Elkészítés

A lila káposztát vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy nagy tálba tesszük. Hozzáreszeljük kis lyukú reszelőn a lila hagymát és alaposan összekeverjük. A narancsokat kifilézzük, azaz levágjuk a héjukat és a gerezdek közül kivágjuk a gyümölcshúst, majd a salátához adjuk. Megszórjuk felaprított petrezselyemmel.

Az öntet hozzávalóit elkeverjük és ráöntjük a zöldségekre.

A diót száraz serpenyőben finoman megpirítjuk, kicsit megtörjük és tálaláskor ezzel szórjuk meg a salátát.




bottom of page