top of page
Hozzávalók
30 dkg lila káposzta
20 dkg sárgarépa
1/2 fej lila hagyma
2-3 vérnarancs
friss petrezselyem
dió
Öntethez:
2 dl joghurt
1-2 ek majonéz
1/2 narancs leve
só, bors
Elkészítés
A lila káposztát vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy nagy tálba tesszük. Hozzáreszeljük kis lyukú reszelőn a lila hagymát és alaposan összekeverjük. A narancsokat kifilézzük, azaz levágjuk a héjukat és a gerezdek közül kivágjuk a gyümölcshúst, majd a salátához adjuk. Megszórjuk felaprított petrezselyemmel.
Az öntet hozzávalóit elkeverjük és ráöntjük a zöldségekre.
A diót száraz serpenyőben finoman megpirítjuk, kicsit megtörjük és tálaláskor ezzel szórjuk meg a salátát.
bottom of page