top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 4 adaghoz):
3 db közepes körte
1/2 citrom
2-3 db avokádó
1/2 db kígyóuborka
1 cs bébi spenót (80g)
3-4 maréknyi összetépett fodros kel levél
Öntet:
6 ek olivaolaj
2 ek balzsamecet
só, bors
1 kk méz
1 kk mustár
Tetejére:
dukkah (fűszeres magkeverék) vagy
pirított magvak: szezámmag/kesudió/dió/lenmag stb.
Elkészítés
A körtét, az uborkát és az avokádót tetszőleges méretűre vágjuk. Meglocsoljuk a citrom levével és összekeverjük a spenóttal és a fodros kellel.
Az öntet hozzávalóit egy kis zárható üvegbe tesszük és összerázzuk. Ráöntjük a salátára.
Végül megszórjuk a pirított magvakkal.
TIPP:
- Ha nem kapunk fodros kelt, használhatunk bármilyen zöld salátát is hozzá.
- Ha extra ízekre vágyunk, ízesíthetjük az öntetet egyéb fűszerekkel pl. chilivel, curryvel
bottom of page