top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 2 főre):
2 db delicata tök (vagy bármilyen más sütőtök)
1 csomag vegyes saláta levél
10 dkg feta sajt
1/2 gránátalma magjai
dió vagy más mag tetszés szerint
olaj
Öntethez:
6 ek oliva olaj
fél citrom leve (kb 3 ek)
1 kk gránátalma melasz vagy méz
1 kk mustár
csipetnyi őrölt gyömbér (elhagyható)
chili
só, bors
Elkészítés
A tököket kettévágjuk, magjait kikaparjuk, majd felkarikázzuk. Egy (grill) serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukon puhára sütjük.
Egy nagyobb tálba tesszük a saláta leveleket, ráhelyezzük a grillezett tök szeleteket, megszórjuk a gránátalma magokkal és rámorzsoljuk a feta sajtot.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük és a salátára öntjük. A diót száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk és a saláta tetejére szórjuk.
bottom of page