Hozzávalók
35 dkg gyöngybab
2 babérlevél
2-3 kis mogyoróhagyma vagy zsenge vöröshagyma
10-15 dkg fetasajt
kis csokornyi friss kakukkfű
kb. 0,5 dl olivaolaj
kb. 1/2 citrom leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kk őrölt édesömény mag
1 kk cayenne bors
só
Elkészítés
A babot egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. másnap szűrjük le, tegyük lábasba. Öntsük fel hideg vízzel, hogy ellepje, sózzuk meg, tegyük mellé a babérleveleket és főzzük puhára. Vigyázzunk, hogy ne főzzők túl, mert akkor szétesik!
A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk vékony karikára és sózzuk meg. tegyük félre, majd felhasználás előtt facsarjuk ki belőle a levet, amit a só hatására enged.
A salátaöntethez keverjük össze az olajat a citromlével, a fokhagymával és a fűszerekkel.
A még meleg (de nem forró) főtt babra öntsük rá az öntetet és forgassuk jól át vele. Ha teljesen kihűlt, adjuk hozzá a kinyomkodott hagymát, a kis darabokra tördelt feta sajtot és a kakukkfüvet is.
A legjobb, ha fogyasztás előtt hagyjuk 1-2 órán át összeérni az ízeket.
Jó étvágyat!