top of page

Fetás-kakukkfüves gyöngybab saláta

Elkészítési idő

25-30 perc + áztatás

Sütési idő

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

35 dkg gyöngybab

2 babérlevél

2-3 kis mogyoróhagyma vagy zsenge vöröshagyma

10-15 dkg fetasajt

kis csokornyi friss kakukkfű

kb. 0,5 dl olivaolaj

kb. 1/2 citrom leve

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 kk őrölt édesömény mag

1 kk cayenne bors

Elkészítés

A babot egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. másnap szűrjük le, tegyük lábasba. Öntsük fel hideg vízzel, hogy ellepje, sózzuk meg, tegyük mellé a babérleveleket és főzzük puhára. Vigyázzunk, hogy ne főzzők túl, mert akkor szétesik!

A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk vékony karikára és sózzuk meg. tegyük félre, majd felhasználás előtt facsarjuk ki belőle a levet, amit a só hatására enged.

A salátaöntethez keverjük össze az olajat a citromlével, a fokhagymával és a fűszerekkel.

A még meleg (de nem forró) főtt babra öntsük rá az öntetet és forgassuk jól át vele. Ha teljesen kihűlt, adjuk hozzá a kinyomkodott hagymát, a kis darabokra tördelt feta sajtot és a kakukkfüvet is.


A legjobb, ha fogyasztás előtt hagyjuk 1-2 órán át összeérni az ízeket.


Jó étvágyat!



bottom of page