top of page

Fűszeres patiszon falatok mentás joghurttal

Elkészítési idő

20-25 perc

Sütési idő

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (2-3 főre):

20-25 dkg patiszon (tisztítva)

3 gerezd fokhagyma

1 tk só

1-1 kk köménymag, mustármag, koriandermag

1 kk chilipehely vagy 1 kis chili

12 dkg liszt

1 egész tojás

kb. 1,5 dl tej

olaj

1,5 dl joghurt

1 kis csokor friss menta

Elkészítés

A patiszont (a nagy lyukú reszelőn) lereszeljük.

A köménymagot, a mustármagot és a koriandert száraz serpenyőben 1-2 percig pirítjuk - így intenzívebbek lesznek az ízei. majd a chilivel, a sóval és a fokhagymával együtt mozsárban összetörjük.

A tojást a tejjel és a liszttel csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a fűszereket, majd a reszelt patiszont is.

Egy serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy kb. 1 cm magasan legyen benne.

Egy evőkanál segítségével kis halmokat teszünk a maszából a forró olajba és mindkét oldalon aranybarnára sütjük őket. az elkészült patiszon halmokat papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj róluk.

A mentát apróra vágjuk és a joghurthoz keverjük. ezzel kínáljuk a falatkákat.


TIPP:

- használhatunk őrölt fűszereket is

- ha nincs mozsarunk, akkor a fűszereket egy vastagabb zacskóba téve, valamilyen kemény tárggyal is összetörhetjük. a fokhaymát pedig fokhagymanyomóval pépesítsük.


Jó étvágyat!



bottom of page