top of page

Fűszeres csicseriborsó ragu

Elkészítési idő

20 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 4 főre):

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 tk római kömény

1 kk chili pehely

olaj

2 kis paradicsom

4-5 szál sárgarépa

2 dl passzírozott paradicsom

víz

40 dkg (konzerv) csicseriborsó

1 nagy csokor friss petrezselyem vagy koriander


Tálaláshoz: joghurt, pita

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépákat is megtisztítjuk és fél karikára vágjuk. A paradicsomot kockákra daraboljuk.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a paradicsom kockákat és fűszerezzük. Néhányszor átkeverve kb. 5-8 percig fedő alatt pároljuk. Hozzákeverjük a lecsepegtetett csicseriborsót, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal és annyi vízzel, ami éppen ellepi. Pár percig együtt pároljuk őket, végül levesszük a tűzről és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet vagy koriandert.

Ízlés szerint tálalhatjuk joghurttal és kínálhatunk mellé pirított pita kenyeret is.




bottom of page