Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 4 főre):
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk római kömény
1 kk chili pehely
só
olaj
2 kis paradicsom
4-5 szál sárgarépa
2 dl passzírozott paradicsom
víz
40 dkg (konzerv) csicseriborsó
1 nagy csokor friss petrezselyem vagy koriander
Tálaláshoz: joghurt, pita
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépákat is megtisztítjuk és fél karikára vágjuk. A paradicsomot kockákra daraboljuk.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a paradicsom kockákat és fűszerezzük. Néhányszor átkeverve kb. 5-8 percig fedő alatt pároljuk. Hozzákeverjük a lecsepegtetett csicseriborsót, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal és annyi vízzel, ami éppen ellepi. Pár percig együtt pároljuk őket, végül levesszük a tűzről és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet vagy koriandert.
Ízlés szerint tálalhatjuk joghurttal és kínálhatunk mellé pirított pita kenyeret is.