Hozzávalók
6 db főtt tojás
1/2 kígyó uborka
kb. 1,5-2 dl natúr joghurt
1 tk magos mustár
1 kk curry por
1-2 löttyintés Worchestershire szósz (opcionális)
1 kis csokornyi snidling
só, bors
(bébi) fejes saláta a tálaláshoz
Elkészítés
Az öntethez összekeverjük a joghurtot, a mustárt, a curry port és a Worchestershire szószt. sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. a snidlinget apróra vágjuk és hozzákeverjük az öntethez.
A keményre főzött tojásokat kisebb darabokra vágjuk. a kígyóuborkát hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a magos részét, majd feldaraboljuk. A tojás- és uborka darabokat összekeverjük az öntettel.
Hűtőben hagyjuk legalább 30 percet pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaláskor kanalazzunk a tojássalátából egy-egy adagot a salátalevelekbe és szórjuk még meg aprított snidlinggel.
TIPP:
Azért is jó választás a bébi saláta, vagy saláta szív, mert egyrészt az zsengébb és ropogósabb, másrészt így helyes kis adagokat tálalhatunk. Ha nem találunk konkrétan ilyen formában salátát, akkor használjuk a saláta belső, kisebb leveleit.
Jó étvágyat!