top of page

Currys-uborkás tojássaláta

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

6 db főtt tojás

1/2 kígyó uborka

kb. 1,5-2 dl natúr joghurt

1 tk magos mustár

1 kk curry por

1-2 löttyintés Worchestershire szósz (opcionális)

1 kis csokornyi snidling

só, bors

(bébi) fejes saláta a tálaláshoz

Elkészítés

Az öntethez összekeverjük a joghurtot, a mustárt, a curry port és a Worchestershire szószt. sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. a snidlinget apróra vágjuk és hozzákeverjük az öntethez.


A keményre főzött tojásokat kisebb darabokra vágjuk. a kígyóuborkát hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a magos részét, majd feldaraboljuk. A tojás- és uborka darabokat összekeverjük az öntettel.

Hűtőben hagyjuk legalább 30 percet pihenni, hogy összeérjenek az ízek.

Tálaláskor kanalazzunk a tojássalátából egy-egy adagot a salátalevelekbe és szórjuk még meg aprított snidlinggel.


TIPP:

Azért is jó választás a bébi saláta, vagy saláta szív, mert egyrészt az zsengébb és ropogósabb, másrészt így helyes kis adagokat tálalhatunk. Ha nem találunk konkrétan ilyen formában salátát, akkor használjuk a saláta belső, kisebb leveleit.


Jó étvágyat!



bottom of page