top of page

Cukkinis patiszon ragu

Elkészítési idő

25-30 perc

Sütési idő

Adag

4-6 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

1 kg patiszon

40-50 dkg cukkini

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 doboz (40 dkg) konzerv paradicsom

olivaolaj

só, bors

chili

kakukkfű

10 dkg feta sajt

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk. a patiszont és a cukkinit nagyjából egyforma darabokra (negyed karikára, kockára - tetszés szerint) vágjuk. a hagymát apróra, a fokhagymát szeletekre daraboljuk.

Egy lapos edényben vagy serpenyőben olivaolajat hevítünk, megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a cukkinit és a patiszont is, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilivel és hozzáadjuk a kakukkfüvet is. pár percig nagy lángon pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal és még annyi vízzel, amivel a konzervdobozt kiöblítjük. Fedő alatt, mérsékelt hőfokon puhára pároljuk a zöldségeket.


Tálaláskor megszórjuk morzsolt fetával és friss zöldfűszerekkel. pirítóst kínálunk hozzá.


Jó étvágyat!



bottom of page