Hozzávalók
1 kg patiszon
40-50 dkg cukkini
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz (40 dkg) konzerv paradicsom
olivaolaj
só, bors
chili
kakukkfű
10 dkg feta sajt
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk. a patiszont és a cukkinit nagyjából egyforma darabokra (negyed karikára, kockára - tetszés szerint) vágjuk. a hagymát apróra, a fokhagymát szeletekre daraboljuk.
Egy lapos edényben vagy serpenyőben olivaolajat hevítünk, megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a cukkinit és a patiszont is, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilivel és hozzáadjuk a kakukkfüvet is. pár percig nagy lángon pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal és még annyi vízzel, amivel a konzervdobozt kiöblítjük. Fedő alatt, mérsékelt hőfokon puhára pároljuk a zöldségeket.
Tálaláskor megszórjuk morzsolt fetával és friss zöldfűszerekkel. pirítóst kínálunk hozzá.
Jó étvágyat!