Hozzávalók
Hozzávalók (2 főre):
2 szál újhagyma vagy 1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 dkg zöld spárga
1 db zöld paprika
kb. fél bögrényi zöldborsó
1-2 maréknyi (bébi)spenót
friss fűszernövények (petrezselyem, bazsalikom, koriander, kakukkfű, stb)
4 db tojás
só, bors
olaj
Elkészítés
A spárgákat megtisztítjuk, a fás végeket letörjük és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát apróra, a fokhagymát szeletekre vágjuk, a paprikát is feldaraboljuk. A fűszernövényeket felaprítjuk.
Egy serpenyőben, kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Belekeverjük a friss fűszernövényeket.
A tojásoknak kis mélyedéseket/fészkeket alakítunk ki a serpenyőben és ezekbe ütjük bele őket. Lefedjük és mérsékelt lángon addig sütjük, amíg a tojások megszilárdulnak.
TIPP:
- Szezonon kívül használhatunk a spárga helyett zöldbabot vagy leveles zöldségeket (pl. fodros kel)
- Tálaláskor még megszórhatjuk morzsolt feta sajttal