top of page
Hozzávalók
4 egész tojás
1 szál újhagyma
2 maréknyi bébi spenót
kb. 0,5 dl tejszín
olivaolaj
kb. 5 dkg gouda sajt
só, bors
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
Négy darab kisebb, tűzálló tálkát kikenünk olivaolajjal. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
Minden tálka aljába kb. 2 rétegnyi spenót levelet teszünk, megszórjuk kevés újhagymával, majd ráütünk egy-egy egész tojást. Mindegyik tetejére 1-1 evőkanálnyi tejszínt kanalazunk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk reszelt sajttal.
Az előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük, amíg a fehérje már megszilárdul.
Tálaláskor adjuk mellé friss pékárut.
TIPP:
- Ha nincs kis tűzálló tálkánk, egy nagyobb tálban egyszerre több adagot is elkészíthetünk.
bottom of page