top of page

Shakshuka

Elkészítési idő

20-25 perc

Sütési idő

Adag

2 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

4 nagyobb paradicsom

1 hegyes erős paprika

2 ek sűrített paradicsom

1 kk cukor

1 kk pirospaprika

½ kk római kömény

só, bors

4 egész tojás

2-3 ek olivaolaj

opcionális: feta sajt, zöldfűszerek a tetejére

Elkészítés

A hagymát, fokhagymát vágjuk apróra. A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra kockázzuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Megpirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsom és paprika darabokat. Ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel és a pirospaprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a cukrot és 10-12 percig főzzük, amíg teljesen megpuhulnak a zöldségek.

Ezután 4 fészket alakítunk ki a zöldségraguban a tojásoknak és ebbe ütjük bele őket. Lefedjük és mérsékelt lángon addig sütjük, amíg a tojások megszilárdulnak.

Tálaláskor megszórhatjuk morzsolt feta sajttal és friss petrezselyemmel vagy korianderrel.


TIPP:

- Ízlés szerint adhatunk még hozzá kaliforniai vagy zöld paprikát is.



bottom of page