top of page
Hozzávalók
10 dkg tönkölybúza liszt
20 dkg sima liszt
1 tk sütőpor
4 db tojás szétválasztva
4 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg parmezán
1 tk só
kakukkfű (elhagyható)
Elkészítés
A liszteket a sütőporral együtt egy tálba szitáljuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját egy nagyobb tálban összekeverjük az olvasztott vajjal, a tejjel és a reszelt parmezánnal. Sóval és ízlés szerint (friss) kakukkfűvel ízesítjük. Több részletben hozzákeverjük a lisztes keveréket. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert fehérje habot.
A gofri sütőt felmelegítjük és kisütjük a gofrikat.
Nagyszerűen használható szendvicsalapnak, de ehetjük buggyantott- vagy tükörtojással, esetleg különböző krémekkel is.
bottom of page