top of page

Parmezános gofri

Elkészítési idő

20-25 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

10 dkg tönkölybúza liszt

20 dkg sima liszt

1 tk sütőpor

4 db tojás szétválasztva

4 dl tej

5 dkg olvasztott vaj

10 dkg parmezán

1 tk só

kakukkfű (elhagyható)

Elkészítés

A liszteket a sütőporral együtt egy tálba szitáljuk.

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját egy nagyobb tálban összekeverjük az olvasztott vajjal, a tejjel és a reszelt parmezánnal. Sóval és ízlés szerint (friss) kakukkfűvel ízesítjük. Több részletben hozzákeverjük a lisztes keveréket. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert fehérje habot.

A gofri sütőt felmelegítjük és kisütjük a gofrikat.

Nagyszerűen használható szendvicsalapnak, de ehetjük buggyantott- vagy tükörtojással, esetleg különböző krémekkel is.




bottom of page