top of page

Málnás joghurt kehely

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

Adag

2-3 adaghoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

20-25 dkg (fagyasztott) málna + a tetejére

fél citrom leve

2 dkg nádcukor

30 dkg joghurt

1 vanília kikapart magjai

méz ízlés szerint

10-15 dkg granola

Elkészítés

A málnát a citromlével és a nádcukorral egy kis lábasban sziruposra főzzük. Majd hagyjuk hűlni.

A joghurtot ízlés szerint ízesítjük a mézzel és hozzáadjuk a vanília magokat is.

Poharakba rétegezzük a málna pürét, a vaníliás joghurtot és a granolát. Tetejét díszíthetjük málnával és friss mentával.


TIPP:

- Természetesen nádcukor helyett használhatunk más édesítőket is. Én azért szeretem ezt, mert ad egy plusz, kicsit karamelles ízt a gyümölcshöz.




bottom of page