Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 6 darabhoz):
15 dkg túró
2 tojás
4-5 db szárított paradicsom
friss rozmaring (elhagyható)
só, bors
7 dkg apró szemű zabpehely
olaj a sütéshez
Elkészítés
A túrót összetörjük és elkeverjük a kissé felvert tojásokkal. A szárított paradicsomokat kis kockákra vágjuk és hozzáadjuk a túróhoz. Finomra aprított rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük. Végül belekeverjük a zabpelyhet is. Néhány percig állni hagyjuk.
Egy serpenyőben 1-2 ek olajat hevítünk. A masszából korongokat formázunk és mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
TIPP:
- Az ízesítőket variálhatjuk, így ha nincs otthon aszalt paradicsom, tehetünk bele olivabogyót, vagy apróra kockázott zöldségeket (pl. paprikát, újhagymát, stb.) is.
- Ha csak nagyobb szemű zabpehely van kéznél, daráljuk meg egy kicsit egy késes aprítóban.