top of page

Aszalt paradicsomos túrólepény

Elkészítési idő

12 perc

Sütési idő

Adag

6 darabhoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 6 darabhoz):

15 dkg túró

2 tojás

4-5 db szárított paradicsom

friss rozmaring (elhagyható)

só, bors

7 dkg apró szemű zabpehely

olaj a sütéshez

Elkészítés

A túrót összetörjük és elkeverjük a kissé felvert tojásokkal. A szárított paradicsomokat kis kockákra vágjuk és hozzáadjuk a túróhoz. Finomra aprított rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük. Végül belekeverjük a zabpelyhet is. Néhány percig állni hagyjuk.

Egy serpenyőben 1-2 ek olajat hevítünk. A masszából korongokat formázunk és mindkét oldalukat ropogósra sütjük.


TIPP:

- Az ízesítőket variálhatjuk, így ha nincs otthon aszalt paradicsom, tehetünk bele olivabogyót, vagy apróra kockázott zöldségeket (pl. paprikát, újhagymát, stb.) is.

- Ha csak nagyobb szemű zabpehely van kéznél, daráljuk meg egy kicsit egy késes aprítóban.




bottom of page