top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (4x2dl-es üveghez):
20 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
30 dkg sűrített tej
2 csipet só
1 rúd vanília
1 dl whisky
Elkészítés
A cukrot egy lábasban közepes lángon melegítjük és sötétbarnára karamellizáljuk. (Vigyázzunk, ne égessük meg!)
Félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a kis kockákra vágott vajat. Ha ez elolvadt benne, akkor mehet hozzá a sűrített tej is. Pár percre még visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés mellett, alacsony hőfokon krémes állagúra főzzük. (Ne forraljuk túl!)
Végül hozzákeverjük a sót, a vanília magjait és a whiskyt.
Steril üvegekbe töltjük és hagyjuk kihűlni, mielőtt lezárjuk őket.
Hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll.
bottom of page