top of page

Whiskys karamellkrém

Hozzávalók

Hozzávalók (4x2dl-es üveghez):


20 dkg kristálycukor

20 dkg vaj

30 dkg sűrített tej

2 csipet só

1 rúd vanília

1 dl whisky

Elkészítés

A cukrot egy lábasban közepes lángon melegítjük és sötétbarnára karamellizáljuk. (Vigyázzunk, ne égessük meg!)

Félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a kis kockákra vágott vajat. Ha ez elolvadt benne, akkor mehet hozzá a sűrített tej is. Pár percre még visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés mellett, alacsony hőfokon krémes állagúra főzzük. (Ne forraljuk túl!)

Végül hozzákeverjük a sót, a vanília magjait és a whiskyt.

Steril üvegekbe töltjük és hagyjuk kihűlni, mielőtt lezárjuk őket.


Hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll.




bottom of page