Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
150 ml tejszín
1 vanília rúd
3 dkg vaj
3 ek (sötét) rum
kakaó, csokireszelék, darált mandula, stb. a bevonáshoz
Elkészítés
A vanília rudat kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét és a tejszínhez adjuk (a félbevágott vaníliát is beletesszük), majd felforraljuk. A csokoládét kis darabokra törjük.
A vaníliás tejszínből kivesszük a vanília rudat, hozzáadjuk az étcsokit, a rumot és végül a vajat is. Addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad.
Egy lapos tálba/edénybe öntjük, hűtőbe tesszük és legalább 4-5 órán át hűtjük, hogy teljesen megszilárduljon.
Ha megdermedt a massza, kis golyókat formázunk belőle és tetszés szerint meghempergetjük kakaóban / csokireszelékben / darált mandulában / darált dióban / kókuszreszelékben.
TIPP:
- Ha sietünk, akkor mélyhűtőben is kihűthetjük a masszát. Ott elég neki kb. 1 óra.
- Ha alkohol mentesen szeretnénk, akkor használhatunk hozzá rum aromát is.