top of page

Karamell krémlikőr

Hozzávalók

Hozzávalók (1 db 0,5 literes üveghez) :


12 dkg kristálycukor

2,5 dl habtejszín

1 csipet só

1 csipet fahéj

2 dl whisky

Elkészítés

A tejszínt meglangyosítjuk.

A cukrot egy kis lábasban borostyán színűre karamellizáljuk. Majd lassan hozzáöntjük a tejszínt és addig melegítjük együtt, amíg egynemű nem lesz. Levesszük a tűzről és ízesítjük a sóval és fahéjjal.

Ha kihűlt, hozzáöntjük a whiskyt és az elkészült italt üvegekbe adagoljuk.

Hűtőben kb. 2 hétig eltartható.


TIPP:

- Whisky helyett használhatunk hozzá rumot is. Én mindenképpen a sötétet ajánlom, mert az sokkal karakteresebb ízt ad a likőrnek.




bottom of page