Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé (60% feletti kakaótartalommal)
150 ml tejszín
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
3 dkg vaj
3 dkg kandírozott narancshéj
2 dkg aszalt sárgabarack
2 dkg aszalt szilva
kakaópor, csokireszelék, darált mogyoró, darált dió, dekor cukor a díszítéshez
Elkészítés
Az aszalt gyümölcsöket és a kandírozott narancshéjat nagyon apróra vágjuk.
A csokit kis darabokra tördeljük.
Tejszínhez felmelegítjük, majd a csokidarabokra önjük és addig keverjük, amíg fel nem olvad és szép egynemű lesz. Hozzáadjuk a fűszert és elkeverjük benne a vajat is. Végül mehet hozzá a felaprított aszalt gyümölcs is.
Az egészet egy lapos műanyag tálba öntjük. Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, amíg meg nem szilárdul.
Ha már jól megdermedt, kis golyókat formázunk belőle és meghempergetjük kakaóban / csokireszelékben / darált mandulában / darált dióban / kókuszreszelékben, tetszés szerint.
Kis minyon papírba tesszük a trüffeleket és már csomagolhatjuk is őket.