top of page

Karácsonyi trüffel

Hozzávalók

20 dkg étcsokoládé (60% feletti kakaótartalommal)

150 ml tejszín

1 kk mézeskalács fűszerkeverék

3 dkg vaj

3 dkg kandírozott narancshéj

2 dkg aszalt sárgabarack

2 dkg aszalt szilva


kakaópor, csokireszelék, darált mogyoró, darált dió, dekor cukor a díszítéshez

Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket és a kandírozott narancshéjat nagyon apróra vágjuk.

A csokit kis darabokra tördeljük.

Tejszínhez felmelegítjük, majd a csokidarabokra önjük és addig keverjük, amíg fel nem olvad és szép egynemű lesz. Hozzáadjuk a fűszert és elkeverjük benne a vajat is. Végül mehet hozzá a felaprított aszalt gyümölcs is.

Az egészet egy lapos műanyag tálba öntjük. Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, amíg meg nem szilárdul.

Ha már jól megdermedt, kis golyókat formázunk belőle és meghempergetjük kakaóban / csokireszelékben / darált mandulában / darált dióban / kókuszreszelékben, tetszés szerint.


Kis minyon papírba tesszük a trüffeleket és már csomagolhatjuk is őket.




bottom of page