top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 7,5 dl-es üveghez):
4 tojássárgája
10 dkg cukor
1 vanília rúd vagy 1 kk vanília esszencia
2,5 dl tejszín
1,5 dl zsíros tej (3,6%)
2 dl rum
Elkészítés
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel, majd vízgőz felett, folyamatos kevergetés közben kicsit besűrítjük. Ha kihűlt hozzáöntjük a rumot.
Átszűrjük és üvegbe töltjük.
TIPP:
- Próbáltam már semlegesebb ízű vodkával vagy fehér rummal, de nekem kifejezetten a sötét, fűszeres rum karakteres íze jött be a legjobban. Szerintem bátran kísérletezzünk, ízlésünk szerint.
bottom of page