top of page

Feketeribizli likőr

Hozzávalók

60 dkg feketeribizli

6 dl vodka

2 csillagánizs

1 vanília rúd

25 dkg kristálycukor

1,5 dl víz

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk, leszedegetjük a száráról és egy nagy befőttes üvegbe tesszük. kicsit megnyomkodjuk, beletesszük a fűszereket (a vaníliát hosszában félbehasítva) és ráöntjük a vodkát. Lezárt üvegben, hűvös helyen hagyjuk állni kb. 4-5 hétig. néhányszor rázzuk fel ez idő alatt.

A több hetes állás után, gézen átszűrjük az italt. A cukorból és a vízből szirupot főzünk és összekeverjük az átszűrt itallal. Üvegekbe töltjük és kész is. Ha tudunk még várni, akkor adjunk neki 2-3 napot, hogy jobban összeérjenek az ízek. De akár azonnal is fogyasztható.


TIPP:

- használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is hozzá. Hagyjuk kiolvadni, majd így keverjük el a vodkával. az sem baj, ha a kiolvadt levet is hozzáöntjük.




bottom of page