top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (7,5 dl-es üveghez):
2,5 dl tejszín
2 dl zsíros tej (3,5%)
80 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
3-4 ek cukrozott sűrített tej (cukorral helyettesíthető)
0,5 dl meggylikőr vagy meggy pálinka
1,5 dl sötét rum
Elkészítés
A tejszínt és a tejet felforraljuk, majd félre húzzuk a tűzről. A csokoládét apróra darabokra törjük és a cukorozott sűrített tejjel együtt a forró tejszínhez adjuk. Addig kevergetjük, amíg a csoki felolvad és egynemű lesz. Végül hozzáadjuk a rumot és a meggylikőrt is.
Tiszta üvegbe (vagy több kicsibe) öntjük. Hűtőben egy-két napig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Közben néhányszor összerázzuk.
TIPP: Ha nem sikerült a csokinak egyenletesen beleolvadni a tejszínbe, rásegíthetünk egy kicsit botmixerrel.
bottom of page