top of page

Zöldséges vagdalt

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

40-50 perc

Adag

6-8 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

70 dkg darált hús

2 db sárgarépa

1 db közepes cukkini

1 db kápia paprika

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 kis csokor petrezselyem

1 tojás

só, bors ízlés szerint

olaj vagy zsír

Elkészítés

A zöldségeket mossuk, megtisztítjuk. A sárgarépát, a cukkinit és a paprikát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát egészen apróra vágjuk (esetleg ezt is reszelhetjük). A petrezselymet is felaprítjuk.

A húst összekeverjük a zöldségekkel, a tojással, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy (hosszúkás) sütőformát vagy tűzálló tálat vékonyan kikenünk zsiradékkal és ebbe tesszük a húsmasszát.


Kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.


TIPP:

- Nekem a legjobb variáció, ha marha és sertés húst fele-fele arányban használom.

- A reszelt cukkinit konyharuhába tekerve jól nyomkodjuk ki felhasználás előtt.

- Sütőpapírral bélelt tepsiben, téglalap alakúra formázva is megsüthetjük.





bottom of page