Hozzávalók
1 db zsenge báránycomb egészben (kb. 1,5-2 kg)
5 gerezd fokhagyma
3 rozmaring ág
2 kis fej vöröshagyma
olivaolaj
só, bors
Elkészítés
A báránycombot megtisztítjuk a hártyáktól és a faggyú nagy részétől. A hagymát és a fokhagymát is megtisztítjuk, majd a hagymát nagyobb gerezdekbe, a fokhagymát pedig vastagabb csíkokra vágjuk.
A combot egy vékony pengéjű késsel több helyen megszúrkáljuk, és a keletkezett résekbe egy-egy fokhagyma darabot és néhány szál (az ágacskákról leszedett) rozmaring levelet dugunk. A húst ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd egy olivaolajjal kikent sütőedénybe tesszük. A hús tetejét is meglocsoljuk egy kevés olajjal, és a hagyma gerezdeket elrendezzük mellette (dobhatunk 1-2 darabot a húsra is). A maradék rozmaringot is tegyük rá illetve mellé.
Hagyjuk így legalább 1 órán át pihenni, majd melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és tegyük be a húst sülni. kb. 1 órán keresztül (a hús nagyságától függően - ha nagyobb a comb, hagyjuk tovább puhulni.) fólia alatt süssük. Ha már megpuhult, szedjük le róla a fóliát és pirítsuk még 30-40 percen keresztül. Pirulás közben locsolgassuk a szaftjával.
Tepsiben sült sajtos burgonyát javaslok mellé.
Jó étvágyat!