top of page
Hozzávalók
40 dkg marhamáj
2 ek kacsazsír (vagy olivaolaj)
5-6 gerezd fokhagyma
1,5 dl (alma)cider
1 csokor friss majoranna
só, bors
Elkészítés
A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A májat felcsíkozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a kacsazsírt és megfuttatjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, amit pár percig pirítunk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az alma ciderrel. rászórjuk a majoranna 3/4 részét. 2-3 percre lefedjük és együtt pároljuk őket, majd levesszük a fedőt és zsírjára pirítjuk, azaz hagyjuk, hogy a leve elfőjjön.
Tálaláskor megszórjuk a maradék majorannával.
TIPP:
Krémes (esetleg sajtos) krumplipüré az ideális köret mellé.
bottom of page