Hozzávalók
50 dkg darált marhahús
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 zöld paprika vagy hegyes erős paprika
2,5 dl passzírozott paradicsom (passata)
friss petrezselyem
chili pehely/erős paprika
só, bors
olaj
zsemle
rukkola/saláta
sajt
Elkészítés
A darált húst sózzuk, borsozzuk és diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A paprikát is felkockázzuk.
Serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk benne a húsgombócok minden oldalát. Kiszedjük őket egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a gombócok sültek, megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilivel. 2-3 percig pároljuk, majd ráöntjük a paradicsomot. Visszatesszük a gombócokat és néhány percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Tálaláshoz a zsemléket félbevágjuk, mindkét oldalukat megpirítjuk. Ráhalmozunk egy adag gombócot a szósszal együtt, teszünk bele még zöldsalátát vagy rukkolát és tetszés szerint még reszelt sajttal is gazdagíthatjuk.
TIPP:
A passzírozott paradicsom helyett használhatunk konzerv vagy érett, friss paradicsomot is.
Jó étvágyat!