Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre):
8 szelet sertés karaj
25-30 dkg eper
1 kis fej lilahagyma
1 db lime
1 nagy csokor friss koriander
só, bors
olivaolaj
Elkészítés
A lilahagymát apróra vágjuk, besózzuk és néhány percig állni hagyjuk. a koriandert felaprítjuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és kis darabokra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük az epret, a koriandert és a kicsit kinyomkodott hagymát. Ízlés szerint borsozzuk, meglocsoljuk a zöldcitrom levével és pár csepp olivaolajjal.
A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk. grillen vagy grill serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalukon készre sütjük. Arra vigyázzunk, hogy ne süssük sokáig, mert könnyen kiszáríthatjuk.
TIPP:
- mivel egyik salsa recept sincs kőbe vésve, ízlés szerint alakíthatunk az összetevőkön. pl. ha nem szeretjük a koriandert, vagy nem jutunk hozzá, helyettesíthetjük pl. friss petrezselyem zölddel.
- ez az eper salsa kitűnő választás grillezett csirkéhez is.
- a karaj szeleteket klopfoljuk ki egy kicsit, ha nagyon vastagok, így nagyon gyorsan átsülnek.
Jó étvágyat!