top of page

Grillezett karajszelet eper salsával

Elkészítési idő

15-20 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (4 főre):

8 szelet sertés karaj

25-30 dkg eper

1 kis fej lilahagyma

1 db lime

1 nagy csokor friss koriander

só, bors

olivaolaj

Elkészítés

A lilahagymát apróra vágjuk, besózzuk és néhány percig állni hagyjuk. a koriandert felaprítjuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és kis darabokra vágjuk.


Egy tálban összekeverjük az epret, a koriandert és a kicsit kinyomkodott hagymát. Ízlés szerint borsozzuk, meglocsoljuk a zöldcitrom levével és pár csepp olivaolajjal.

A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk. grillen vagy grill serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalukon készre sütjük. Arra vigyázzunk, hogy ne süssük sokáig, mert könnyen kiszáríthatjuk.


TIPP:

- mivel egyik salsa recept sincs kőbe vésve, ízlés szerint alakíthatunk az összetevőkön. pl. ha nem szeretjük a koriandert, vagy nem jutunk hozzá, helyettesíthetjük pl. friss petrezselyem zölddel.

- ez az eper salsa kitűnő választás grillezett csirkéhez is.

- a karaj szeleteket klopfoljuk ki egy kicsit, ha nagyon vastagok, így nagyon gyorsan átsülnek.


Jó étvágyat!



bottom of page