Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre):
8 db csirke felső comb (vagy 4 db egész comb)
1 db piros kaliforniai paprika
3 szál angol zeller
2-3 fej friss fokhagyma (vagy 1 fej fokhagyma)
3 kis fej vöröshagyma
nagy csokor friss bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoranna
só, bors
olivaolaj
Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
A paprikát és a zellert kis darabokra, a fokhagymát és a hagymát negyedekbe vágjuk. (ha nem friss fokhagymát használunk, akkor csak gerezdekre szedjük és megtisztítjuk.) a zöldfűszereket is felaprítjuk.
A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
Egy serpenyőben kevég olajat hevítünk és előpirítjuk benne a csirkecombokat. A bőrös felükkel lefelé kezdjük és aztán pirítjuk szép aranybarnára mindkét oldalukat. Letakarva, tegyük félre a megpirult combokat, amíg nem végzünk mindegyikkel.
Egy nagyobb tepsit kiolajozunk és elrendezzük benne a hagymát és a fokhagymákat. Ráfektetjük a combokat, rászórjuk a zöldségeket és a zöldfűszereket. Tetejét még meglocsoljuk kevés olajjal, majd betesszük a sütőbe és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!