Hozzávalók
1/2 kg garnéla
kb. 0,6-0,7 dl olivaolaj
5 gerezd fokhagyma
1/2 kk chili pehely vagy 1db friss chili
0,5 dl sherry
tengeri só
Elkészítés
A rákokat tisztítsuk meg (csavarjuk le a fejüket és szabadítsuk ki a páncélból). De a leggyorsabb, ha már előkészített, tisztított rákokat használunk.
A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. a friss chili magházát szedjük ki és vágjuk apróra.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olivaolajat, és dobjuk bele a fokhagyma gerezdeket. Pirítsuk, amíg elkezd barnulni, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Adjuk hozzá a chilit és a garnélákat is. Pirítsuk a rákokat, amíg szép rózsaszínűek lesznek, ami kb. 3 perc. Ekkor öntsük rá a sherryt és melegítsük még 1 percig, hogy az alkohol elpárologjon belőle.
Tálaljuk a rákocskákat kis kerámia tálkákban (az olajjal együtt), szórjuk meg kevés tengeri sóval és kínáljunk mellé friss kenyeret. (és ne feledjük kitunkolni az összes finom olajat! :))
Jó étvágyat!