top of page

Chilis-fokhagymás garnéla

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

1/2 kg garnéla

kb. 0,6-0,7 dl olivaolaj

5 gerezd fokhagyma

1/2 kk chili pehely vagy 1db friss chili

0,5 dl sherry

tengeri só

Elkészítés

A rákokat tisztítsuk meg (csavarjuk le a fejüket és szabadítsuk ki a páncélból). De a leggyorsabb, ha már előkészített, tisztított rákokat használunk.

A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. a friss chili magházát szedjük ki és vágjuk apróra.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olivaolajat, és dobjuk bele a fokhagyma gerezdeket. Pirítsuk, amíg elkezd barnulni, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Adjuk hozzá a chilit és a garnélákat is. Pirítsuk a rákokat, amíg szép rózsaszínűek lesznek, ami kb. 3 perc. Ekkor öntsük rá a sherryt és melegítsük még 1 percig, hogy az alkohol elpárologjon belőle.


Tálaljuk a rákocskákat kis kerámia tálkákban (az olajjal együtt), szórjuk meg kevés tengeri sóval és kínáljunk mellé friss kenyeret. (és ne feledjük kitunkolni az összes finom olajat! :))


Jó étvágyat!



bottom of page