top of page

Édes savanyú húsgombócok

Elkészítési idő

25-30 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús

2 gerezd fokhagyma

1 db tojás

cayene bors vagy chili por (elhagyható)

só, bors

1 fej vöröshagyma

2-3 szál újhagyma

1 kk reszelt gyömbér

1 db zeller szár (angol zeller)

1 db sárgarépa

1 db (piros) kaliforniai vagy kápia paprika

2-3 ek rizs ecet vagy fehérborecet

1 dl szójaszósz

1-1,5 dl paradicsomlé

1/2 doboz konzerv ananász és kb. 0,5 dl a levéből

olaj

Elkészítés

A darált húshoz adjuk a tojást, a lereszelt fokhagymát és a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük. Kis gombócokat formázunk belőle és pár percig állni hagyjuk.

A paprikát, a hagymát és a zeller szárat kis darabokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát lereszeljük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megpirítjuk benne a húsgombócok minden oldalát. Kiszedjük a gombócokat és lefedve melegen tartjuk.

Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a hagymát, az újhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a többi zöldséget és pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük az ecettel, a szójaszósszal és a paradicsomlével, majd belekeverjük az ananászt egy kevés lével együtt. Visszatesszük a szószba a húsgombócokat és így kb. 8-10 perc alatt készre főzzük.


Tálaláskor adjuk mellé főtt rizst vagy rizstésztát.


TIPP:

- Készíthetjük más hússal is a gombócokat.

- Ízlés szerint sózzuk a szószt, de vegyük figyelembe, hogy milyen sós a szójaszósz, amit használunk.




bottom of page