top of page

Szardellás krumplisaláta

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

15-20 perc

4 főre

Kezdő

Hozzávalók

60 dkg burgonya

1/2 szál - kb. 6-8 dkg póréhagyma

2 db főtt tojás

2 púpozott ek majonéz

10-12 db szardella

1 ek (magos) mustár

1 kk citromlé

só, bors

2 púpozott ek tejföl (20%-os)

kis csokor snidling

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk és egyforma nagyságú kockákra vágjuk. sós vízben megfőzzük. Majd lehűtjük.

A póréhagymát felkarikázzuk (inkább a zöld részét), a főtt tojásokat apróra vágjuk.

Egy tálban villával összetörjük a szardellákat, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt. Meglocsoljuk a citromlével és sóval, borssal ízesítjük. belekeverjük a tejfölt is.

A kihűlt burgonyát, a póréhagymát, a felaprított főtt tojást és az öntete egy nagyobb tálban óvatosan összeforgatjuk. végül apróra vágott snidlinggel megszórjuk.


TIPP:

A burgonyát lehetőleg ne főzzük szét, mert akkor könnyen összetörik a kész salátánkban.




bottom of page