Hozzávalók
60 dkg burgonya
1/2 szál - kb. 6-8 dkg póréhagyma
2 db főtt tojás
2 púpozott ek majonéz
10-12 db szardella
1 ek (magos) mustár
1 kk citromlé
só, bors
2 púpozott ek tejföl (20%-os)
kis csokor snidling
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk és egyforma nagyságú kockákra vágjuk. sós vízben megfőzzük. Majd lehűtjük.
A póréhagymát felkarikázzuk (inkább a zöld részét), a főtt tojásokat apróra vágjuk.
Egy tálban villával összetörjük a szardellákat, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt. Meglocsoljuk a citromlével és sóval, borssal ízesítjük. belekeverjük a tejfölt is.
A kihűlt burgonyát, a póréhagymát, a felaprított főtt tojást és az öntete egy nagyobb tálban óvatosan összeforgatjuk. végül apróra vágott snidlinggel megszórjuk.
TIPP:
A burgonyát lehetőleg ne főzzük szét, mert akkor könnyen összetörik a kész salátánkban.