top of page
Hozzávalók
10dkg feta sajt
10dkg (Philadelphia) krémsajt
kb. 20-25 dkg sült sütőtök püré
1 kk méz
só
chili (elhagyható)
kakukkfű (lehetőség szerint friss)
Tálaláshoz: pirított dió, tökmag, méz
Elkészítés
A feta sajtot darabokra törjük és a krémsajttal, sütőtök pürével együtt egy késes robotgép táljába tesszük. Hozzáadjuk a mézet és a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük. Pár perc alatt, magas fokozaton finom, krémes állagúra keverjük.
Tálaláskor szórjuk meg pirított dióval, tökmaggal és tetszés szerint csorgassunk rá pici mézet.
Nagyszerű mártogatósnak vagy pirítósra kenve is.
TIPP: Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe, így sűrűbb krémet kapunk.
bottom of page