top of page

Grillezett füge kecskesajttal

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

5 perc

5 perc

12 darabhoz

Kezdő

Hozzávalók

12 db nagy (lila) füge

12 szelet szárított sonka (pl. Serrano)

12-15 dkg krémes kecskesajt

2 ek méz

2 tk balzsamecet

friss kakukkfű

só bors

Elkészítés

A sütőt grill fokozaton bekapcsoljuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A fügéket megmossuk és a tetejükön keresztben bemetszük úgy, hogy csak kb. félig vágjuk be őket. A mézet összekeverjük a balzsamecettel és apróra vágott kakukkfűvel.

A fügéket becsomagoljuk egy-egy szelet sonkába és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. (Ha szükséges, fogpiszkálóval rögzíthetjük a sonkákat.) A bemetszésekbe tegyünk egy-egy darabkát a krémes kecskesajtból. Végül locsoljuk meg a fügéket a balzsamecetes mézzel.

Sózzuk, borsozzuk, majd 5-6 percen keresztül grillezzük.


TIPP:

- Tálaláskor kínálhatunk mellé zöldsalátát.





bottom of page