top of page
Hozzávalók
12 db nagy (lila) füge
12 szelet szárított sonka (pl. Serrano)
12-15 dkg krémes kecskesajt
2 ek méz
2 tk balzsamecet
friss kakukkfű
só bors
Elkészítés
A sütőt grill fokozaton bekapcsoljuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A fügéket megmossuk és a tetejükön keresztben bemetszük úgy, hogy csak kb. félig vágjuk be őket. A mézet összekeverjük a balzsamecettel és apróra vágott kakukkfűvel.
A fügéket becsomagoljuk egy-egy szelet sonkába és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. (Ha szükséges, fogpiszkálóval rögzíthetjük a sonkákat.) A bemetszésekbe tegyünk egy-egy darabkát a krémes kecskesajtból. Végül locsoljuk meg a fügéket a balzsamecetes mézzel.
Sózzuk, borsozzuk, majd 5-6 percen keresztül grillezzük.
TIPP:
- Tálaláskor kínálhatunk mellé zöldsalátát.
bottom of page