top of page
Hozzávalók
Palacsintához (6 nagyobb, vékony darabhoz):
1 nagy tojás
6 púpozott ek liszt
1,5 dl tej
szénsavas ásványvíz
1 kis csokor friss petrezselyem és kapor
só, bors
olaj
12,5 dkg (Philadelphia) krémsajt
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 kk torma (elhagyható)
só, bors
kb. 15-20 dkg füstölt lazac
1-2 marék bébispenót
Elkészítés
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a finomra aprított zöld fűszereket, sózzuk, borsozzuk. 10-12 percig pihentetjük, majd nagy méretű palacsintákat sütünk ki belőle.
A krémsajtot reszelt citromhéjjal, citromlével, tormával és a fűszerekkel ízesítjük. Vékonyan megkenjük vele a palacsintát, egyenletesen elrendezzük rajta a spenót leveleket és a vékonyra szelt lazac szeleteket. Feltekerjük és falatnyi darabokra vágva tálaljuk.
bottom of page