top of page
Hozzávalók
15 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg búzaliszt
25 dkg túró
25 dkg vaj
1 kk só
1 kk köménymag
1 kk lenmag + a tetejére
1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk és pár percig pihenni hagyjuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A tésztát kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és vékony rudacskákra vágjuk. Elrendezzük őket a tepsiben, tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk lenmaggal.
kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
TIPP:
- Különböző magokkal variálhatjuk ezt a sós sütit. (napraforgómag, szezámmag, stb.)
- Készíthetünk egyszerre több adagot is, mert mélyhűtőben 1-2 hónapig eláll a tészta.
bottom of page