top of page

Tönkölybúzás sós rúd

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

5 perc + pihentetés

10-15 perc

6-8 főre

Kezdő

Hozzávalók

15 dkg tönkölybúza liszt

10 dkg búzaliszt

25 dkg túró

25 dkg vaj

1 kk só

1 kk köménymag

1 kk lenmag + a tetejére


1 tojás a kenéshez

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk és pár percig pihenni hagyjuk.

A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A tésztát kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és vékony rudacskákra vágjuk. Elrendezzük őket a tepsiben, tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk lenmaggal.

kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. 


TIPP:

- Különböző magokkal variálhatjuk ezt a sós sütit. (napraforgómag, szezámmag, stb.) 

- Készíthetünk egyszerre több adagot is, mert mélyhűtőben 1-2 hónapig eláll a tészta.





bottom of page