Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 8 darabhoz):
1 cs kész leveles tészta
10 dkg zöld spárga
8-10 szem koktél paradicsom
10 dkg lágy kecskesajt
friss kakukkfű, oregánó, snidling
só, bors
olivaolaj
1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A zöldségeket megmossuk, a spárgák alsó, fás részét eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a paradicsomokat negyedekbe vagy karikákra szeljük.
A leveles tésztát kinyújtjuk (ha szükséges) és 8 egyenlő darabra vágjuk, a tepsibe rakosgatjuk. Mindegyik darab szélét kb. 1 cm-re a szélétől körbevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a tésztát, csak 'megkarcoljuk'. A bemetszések által határolt részre halmozzuk a zöldségeket és a sajtot, majd ízlés szerint fűszerezzük őket. A széleket lekenjük a felvert tojással. Sütőbe kerülés előtt még meglocsoljuk mindet egy kis olivaolajjal.
Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
TIPP:
- Tálaláskor adhatunk mellé egy kis zöld salátát, így komplett fogás lehet belőle.