top of page

Körtés-kecskesajtos falatok

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

8 perc

12-15 perc

2-4 főre

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók:

1 cs leveles tészta

lágy kecskesajt

1 nagyobb körte

néhány szem dió

friss kakukkfű

méz

1 tojás a kenéshez

Elkészítés

A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A leveles tésztát kinyújtjuk (vagy már kinyújtottat veszünk) és kör alakú formákat vágunk ki belőle. A formák szélétől kb. 0,5-1 cm távolságra és azzal párhuzamosan bemetsszük a tésztát. (Nem vágjuk át, csak egy késsel vagy egy hasonló szaggatóval kicsit megkarcoljuk a felületét.) Ez segít majd, hogy a szélei szépen megemelkedjenek.

A tésztát a sütőlapra helyezzük és a korongok közepébe teszünk egy-egy kanálnyi kecskesajtot, ráhelyezünk néhány körte szeletet, megszórjuk dió darabokkal és friss kakukkfűvel. Tetejére locsolunk egy kevés mézet.

A tészta széleit lekenjük a felvert tojással.

Sütőbe téve kb.12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.


TIPP:

- Természetesen lehet másféle alakot is vágni a tésztából. A négyszögletes formával sokkal jobban hasznosítható a tészta teljes mennyisége. 

- Érdemes nagyobb adagot csinálni egyszerre, mert gyorsan elfogynak. Nekem egy csomagból kb. 8 nagy (10cm-es) és 7 kisebb (5 cm-es) kör jött ki.




bottom of page