Hozzávalók
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
lágy kecskesajt
1 nagyobb körte
néhány szem dió
friss kakukkfű
méz
1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A leveles tésztát kinyújtjuk (vagy már kinyújtottat veszünk) és kör alakú formákat vágunk ki belőle. A formák szélétől kb. 0,5-1 cm távolságra és azzal párhuzamosan bemetsszük a tésztát. (Nem vágjuk át, csak egy késsel vagy egy hasonló szaggatóval kicsit megkarcoljuk a felületét.) Ez segít majd, hogy a szélei szépen megemelkedjenek.
A tésztát a sütőlapra helyezzük és a korongok közepébe teszünk egy-egy kanálnyi kecskesajtot, ráhelyezünk néhány körte szeletet, megszórjuk dió darabokkal és friss kakukkfűvel. Tetejére locsolunk egy kevés mézet.
A tészta széleit lekenjük a felvert tojással.
Sütőbe téve kb.12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
TIPP:
- Természetesen lehet másféle alakot is vágni a tésztából. A négyszögletes formával sokkal jobban hasznosítható a tészta teljes mennyisége.
- Érdemes nagyobb adagot csinálni egyszerre, mert gyorsan elfogynak. Nekem egy csomagból kb. 8 nagy (10cm-es) és 7 kisebb (5 cm-es) kör jött ki.