top of page

Húsos szalonnába tekert spárga

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

10 perc

2-4 főre

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (2-4 főre):

20-25 dkg zöldspárga

kb. 15 dkg húsos szalonna (bacon)

bors

olivaolaj

5-8 dkg kecskesajt

Elkészítés

A spárgákat megtisztítjuk. a zöldspárgát nem szükséges meghámozni. A végén lévő fás részeket úgy a legegyszerűbb eltávolítani, hogy a spárga szárakat a végüknél meghajlítjuk és ahol a vége letörik az a fás rész, ami nem használható fel.

Ha vastagabb spárgánk van, akkor 2 szálat, ha vékonyabb, akkor akár 3 szálat egyben tekerjünk be a húsos szalonnába. (inkább a spárgák alja legyen betekerve, a csúcsokat hagyjuk szabadon.)

Egy serpenyőt melegítsük fel. öntsünk bele kb. 1 ek olivaolajat és pirítsuk meg benne a spárgákat kb 3-4 perc alatt. sütés közben ízesítsük (frissen őrölt) borssal.

Tálaláskor morzsoljunk rá tetszés szerinti mennyiségű kecskesajtot.


TIPP:

- ha nem szeretjük vagy nincs otthon kecskesajt, bármilyen reszelt/morzsolt kemény sajt jó lehet hozzá. pl. parmezánnal is nagyon finom.

- az elkészült ételt még díszíthetjük zsenge zöldborsó vagy más csírával is, ezzel is fokozva a friss tavaszi/kora nyári ízeket.

Jó étvágyat!



bottom of page