top of page

Grillezett spárgás crostini

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

10 perc

Kezdő

Hozzávalók

(magvas) kenyér

vaj

zöldspárga

olivaolaj

citromlé

só, bors

krémsajt (pl. Philadelphia)

parmezán

Elkészítés

A spárgákat megtisztítjuk. A zöldspárgát nem szükséges meghámozni. A végén lévő fás részeket úgy a legegyszerűbb eltávolítani, hogy a spárga szárakat a végüknél meghajlítjuk és ahol a vége letörik az a fás rész, ami nem használható fel. Majd felvágjuk olyan méretű darabokra, ami megfelel a kenyérszeletek nagyságának.

Egy serpenyőt melegítsük fel. öntsünk bele kb. 1 ek olivaolajat és pirítsuk meg benne a spárgákat kb 3-4 perc alatt. sütés közben ízesítsük sóval és (frissen őrölt) borssal.

A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük vajjal és egy serpenyőben megpirítjuk.

A pirított kenyér szeleteket megkenjük a krémsajttal, ráhalmozzuk a grillezett spárga darabokat és megszórjuk parmezán forgácsokkal. tetszés szerint szórhatunk még rá aprított petrezselymet vagy zsenge csírákat.


Jó étvágyat!




bottom of page