Hozzávalók
(magvas) kenyér
vaj
zöldspárga
olivaolaj
citromlé
só, bors
krémsajt (pl. Philadelphia)
parmezán
Elkészítés
A spárgákat megtisztítjuk. A zöldspárgát nem szükséges meghámozni. A végén lévő fás részeket úgy a legegyszerűbb eltávolítani, hogy a spárga szárakat a végüknél meghajlítjuk és ahol a vége letörik az a fás rész, ami nem használható fel. Majd felvágjuk olyan méretű darabokra, ami megfelel a kenyérszeletek nagyságának.
Egy serpenyőt melegítsük fel. öntsünk bele kb. 1 ek olivaolajat és pirítsuk meg benne a spárgákat kb 3-4 perc alatt. sütés közben ízesítsük sóval és (frissen őrölt) borssal.
A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük vajjal és egy serpenyőben megpirítjuk.
A pirított kenyér szeleteket megkenjük a krémsajttal, ráhalmozzuk a grillezett spárga darabokat és megszórjuk parmezán forgácsokkal. tetszés szerint szórhatunk még rá aprított petrezselymet vagy zsenge csírákat.
Jó étvágyat!