Hozzávalók
1 doboz fehérbab/vajbab konzerv (40 dkg)
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 kis csokor petrezselyem
2 ek olivaolaj
10 dkg fetasajt
friss kakukkfű (elhagyható)
római kömény
só, bors
Elkészítés
A konzerv babot leöblítjük és lecsepegtetjük, majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet, a finomra aprított petrezselymet, az olajat és a feta nagyrészét. Alaposan összekeverjük és ízlés szerint ízesítjük.
A maradék fetát tálaláskor rámorzsoljuk. Kínáljuk teljes kiőrlésű pirítóssal vagy pitával.
TIPP:
- Természetesen konzerv helyett használhatunk főzött babot is.
- Nemcsak szendvics feltétként, de akár mártogatósként is felhasználhatjuk. Ez esetben késes robotgépben krémesebbre is turmixolhatjuk. Kínáljunk mellé hasábokra vágott zöldségeket (uborka, sárgarépa, zeller, paprika, stb.)