top of page

Fehérbabkrém fetával

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

5 perc

4 főre

Kezdő

Hozzávalók

1 doboz fehérbab/vajbab konzerv (40 dkg)

1 gerezd fokhagyma

fél citrom leve

1 kis csokor petrezselyem

2 ek olivaolaj

10 dkg fetasajt

friss kakukkfű (elhagyható)

római kömény

só, bors

Elkészítés

A konzerv babot leöblítjük és lecsepegtetjük, majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet, a finomra aprított petrezselymet, az olajat és a feta nagyrészét. Alaposan összekeverjük és ízlés szerint ízesítjük. 

A maradék fetát tálaláskor rámorzsoljuk. Kínáljuk teljes kiőrlésű pirítóssal vagy pitával.


TIPP:

- Természetesen konzerv helyett használhatunk főzött babot is.

- Nemcsak szendvics feltétként, de akár mártogatósként is felhasználhatjuk. Ez esetben késes robotgépben krémesebbre is turmixolhatjuk. Kínáljunk mellé hasábokra vágott zöldségeket (uborka, sárgarépa, zeller, paprika, stb.)




bottom of page