top of page

Cékla hummusz

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

5 perc

4 főre

Kezdő

Hozzávalók

1 doboz csicseriborsó konzerv

20-25 dkg főtt vagy sült cékla

2 gerezd fokhagyma reszelve

2 ek tahini 

1/2 citrom leve

csipetnyi római kömény

olivaolaj

Elkészítés

A konzervet lecsepegtetjük és a robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a darabokra vágott céklát és a többi hozzávalót is, majd krémesre turmixoljuk. Olajból először csak 1-2 evőkanálnyit tegyünk bele, majd fokozatosan adagoljunk hozzá annyit, hogy tetszés szerinti állagú legyen.

Kínálhatjuk mártogatósként zöldségekhez, de ehetjük pitával vagy pirítóssal is.


TIPP:

- Ha nincs tahini pasztánk (ami egy szezámmag paszta) ki is hagyhatjuk belőle, vagy esetleg elkészíthetjük házilag is. 

- Tehetünk 1-2 evőkanállal a konzerv levéből is a hummuszhoz, ezzel tovább krémesíthetjük.




bottom of page