top of page
Hozzávalók
1 doboz csicseriborsó konzerv
20-25 dkg főtt vagy sült cékla
2 gerezd fokhagyma reszelve
2 ek tahini
1/2 citrom leve
só
csipetnyi római kömény
olivaolaj
Elkészítés
A konzervet lecsepegtetjük és a robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a darabokra vágott céklát és a többi hozzávalót is, majd krémesre turmixoljuk. Olajból először csak 1-2 evőkanálnyit tegyünk bele, majd fokozatosan adagoljunk hozzá annyit, hogy tetszés szerinti állagú legyen.
Kínálhatjuk mártogatósként zöldségekhez, de ehetjük pitával vagy pirítóssal is.
TIPP:
- Ha nincs tahini pasztánk (ami egy szezámmag paszta) ki is hagyhatjuk belőle, vagy esetleg elkészíthetjük házilag is.
- Tehetünk 1-2 evőkanállal a konzerv levéből is a hummuszhoz, ezzel tovább krémesíthetjük.
bottom of page