top of page

Bazsalikomos sárgadinnye nyársak

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

10 perc

Kezdő

Hozzávalók

sárgadinnye

(mini) mozzarella

friss bazsalikom

olivaolaj

só, bors

méz (opcionális)

kis méretű fa nyársak

Elkészítés

A dinnyéből kis golyókat vájunk ki. Ízlés szerint fűszerezhetjük és meglocsolhatjuk egy kevés mézzel is.

A mozzarellát egy kis tálba tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk aprított bazsalikommal. Pár percig hagyjuk állni, hogy a fűszerek átjárják a sajtot.

A dinnye golyókat és a mozzarellát felváltva a nyársakra tűzzük úgy, hogy közben egy-két friss bazsalikom levelet is teszünk közéjük.

Hűtve tálaljuk.


TIPP:

- A mozzarellákat friss pesztóban is megforgathatjuk az intenzívebb ízhatás kedvéért. 




bottom of page