Hozzávalók
1 cs leveles tészta
1 cs camembert sajt
30 dkg áfonya
1 db nagy alma
1 fej lilahagyma
balzsamecet
gyömbér
chili
só
2 ek nádcukor
olaj
1 tojás a kenéshez
friss rozmaring a díszítéshez
Elkészítés
Először az áfonya csatnit készítsük el.
Ehhez a lilahagymát felaprítjuk, az almát kis kockákra vágjuk. A felaprított hagymát egy lábasban, kevés olajon egy kevés reszelt gyömbérrel megdinszteljük és ízlés szerinti mennyiségű chilivel és sóval ízesítjük. Hozzáadunk egy-két löttyintés balzsamecetet, majd az alma darabokat, az áfonyát és a nádcukrot. Együtt pároljuk, amíg lekvár allagú lesz.
A sütőt 200 fokra melegítjük elő.
A leveles tésztát kb. 2,5x2,5 cm nagyságú négyzetekre vágjuk, tepsikre sorakoztatjuk őket és tetejüket megkenjük a felvert tojással. Kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt tésztákra egy-egy szelet camembert sajtot teszünk és mindegyik tetejére kanalazunk egy adag áfonya csatnit. Végül friss rozmaring ággal díszíthetjük.