top of page

Áfonyás falatok

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

10-20 perc

10-12 perc

6-8 főre

Kezdő

Hozzávalók

1 cs leveles tészta

1 cs camembert sajt

30 dkg áfonya

1 db nagy alma

1 fej lilahagyma

balzsamecet

gyömbér

chili

2 ek nádcukor

olaj


1 tojás a kenéshez

friss rozmaring a díszítéshez


Elkészítés

Először az áfonya csatnit készítsük el.

Ehhez a lilahagymát felaprítjuk, az almát kis kockákra vágjuk. A felaprított hagymát egy lábasban, kevés olajon egy kevés reszelt gyömbérrel megdinszteljük és ízlés szerinti mennyiségű chilivel és sóval ízesítjük. Hozzáadunk egy-két löttyintés balzsamecetet, majd az alma darabokat, az áfonyát és a nádcukrot. Együtt pároljuk, amíg lekvár allagú lesz.


A sütőt 200 fokra melegítjük elő.

A leveles tésztát kb. 2,5x2,5 cm nagyságú négyzetekre vágjuk, tepsikre sorakoztatjuk őket és tetejüket megkenjük a felvert tojással. Kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.


A kihűlt tésztákra egy-egy szelet camembert sajtot teszünk és mindegyik tetejére kanalazunk egy adag áfonya csatnit. Végül friss rozmaring ággal díszíthetjük.





bottom of page