top of page

Sajttorta fagyi rumos gyümölcsökkel

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

Adag

4-6 fő

Szint

Kezdő

Hozzávalók

25 dkg mascarpone

2,5 dl habtejszín

3-4 ek cukor (ízlés szerint) 1 rúd vanília kikapart magja


25 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (áfonya, szilva, füge)

1-2 narancs reszelt héja és leve (kb. 1,5-2 dl narancslé)

0,5 dl sötét rum csipetnyi őrölt fahéj csipetnyi őrölt szegfűszeg



Elkészítés

A mascarponét a habtejszínnel, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vanília magokkal lágy habbá verjük. Fagylaltgépbe töltve készre fagyasztjuk. Vagy egyszerűen egy műanyag edénybe töltve a fagyasztóba tesszük.


A gyümölcs raguhoz apróra vágjuk az aszalt gyümölcsöket, majd egy lábasban a fűszerekkel, a narancshéjjal, narancslével és a rummal 8-10 perc alatt összeforraljuk, hogy szirupos állagot kapjunk.


Tálaláskor a fagylaltot poharakba adagoljuk és tetejükre halmozzuk a rumos gyümölcsöket. Tetszőlegesen díszíthetjük még kandírozott narancshéjjal és cukorgyöngyökkel.




bottom of page